Kansanedustaja Mikko Savolasta EU-vaalipäällikköni

Kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä on tänään suostunut vaalipäällikökseni. Rakennamme ja toteutamme yhdessä vaalikampanjan, jossa tavoitteena on 50.000 ääntä ja paikka Europarlamentissa. Vaaliteemat tulevat liittymään puolustukseen ja sisäiseen turvallisuuteen.

Olen erittäin iloinen, että kansanedustaja Savola suostui vetämään kampanjaa. Tunnemme toisemme hyvin ja meillä on pitkälti samanlaiset näkemykset siitä, miten kansallinen puolustus ja sisäinen turvallisuus tulee Suomessa järjestää. Olemme lisäksi myös aiemmin tehneet yhdessä edunvalvontaa Euroopan Unionissa.

Etsimme parhaillaan vapaaehtoisia erilaisiin kampanjatehtäviin sekä valtakunnalliselle että maakunnalliselle tasolle. Otamme myös mielellämme lahjoituksia vastaan isänmaallisilta yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä.

- Takanani on viidet kuntavaalit ja neljät eduskuntavaalit ehdokkaana. Tällä kertaa on mielenkiintoista hypätä uusiin saappaisiin Ollin kampanjapäälliköksi. Olli on ahkera ja aikaansaava turvallisuuspolitiikan asiantuntija. Suomi saa Ollista vahvan edunvalvojan Euroopan Parlamenttiin, luottaa Savola.

Puolustuksen asialla

Suomen puolustus nojautuu yleisen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin, jota tukee laaja vapaaehtoistoiminta ja -koulutus. Järjestelmämme on erittäin kustannustehokas, sillä noin kolmen miljardin euron puolustusbudjetilla kykenemme ylläpitämään eurooppalaisittain erittäin torjuntakykyisiä ilma- ja merivoimia sekä koko maan puolustukseen kykeneviä maavoimia. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 280.000 henkeä, joista yli 96 prosenttia on reserviläisiä.

Suomella onkin käytännössä erittäin vahva puolustus, jota muualla Euroopassa lähinnä kadehditaan. Sitä tukee suomalaisten vankkumaton maanpuolustustahto. Näistä on pidettävä kiinni ja nämä on turvattava.

Puolustus kuuluu EU:ssa kansalliseen päätösvaltaan mutta monet unionin päätökset heijastuvat käytännössä siihen. Viime toukokuussa voimaan tullut, henkilötietojen käyttöä tiukentanut EU:n tietosuoja-asetus vaikeutti merkittävästi erilaisten maanpuolustusyhteisöjen toimintaan sekä jäsenvärväystä. Tuore asedirektiivi puolestaan pakotti muuttamaan aselainsäädäntöä ja tulee ainakin jossain määrin vaikeuttamaan nuorten reserviläisten ampumataitojen ylläpitoa.

Lisäksi EU:n yhteisen puolustuksen kehittäminen on suunnitteilla. Kehitystä on vauhdittanut sotilaspoliittisen tilanteen kiristyminen Euroopassa ja myös Suomen Lähialueilla.

- Turvallisuuspoliittiset kysymykset ovat ensi vaalikaudella esillä enemmän kuin koskaan EU:n historiassa. Tavoitteena on tiivistää puolustusyhteistyötä muun muassa yhteisten hankintojen ja yhtenäisemmän kriisienhallinnan kautta. EU:n yhteisen puolustamisen kehittäminen vaatii käytännön asiantuntemusta maasta, jonka pohja perustuu yleiseen asevelvollisuuteen. Reserviläiskentän käytännön tuntijana Olli Nyberg on turvallinen valinta hoitamaan näitä asioita Euroopan Parlamentissa, summaa vaalipäällikkö Savola.