KUKA OLEN

Olen vuonna 1961 syntynyt 11-vuotiaan pojan osaikaisä. Juureni ovat Varsinais-Suomessa eli Salossa ja Turussa mutta viimeiset kolme vuosikymmentä olen asunut pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä Vantaan Tikkurilassa.

Kouluni kävin Salossa ja sen jälkeen opiskelin Turun Yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa lähinnä poliittista historiaa ja valtio-oppia. Maisterin paperit saatuani suoritin varusmiespalveluksen 1987 Porin Prikaatissa Säkylässä ja Kaartin Pataljoonassa Helsingissä. Sotilasarvoltani olen nykyisin vääpeli.

Vuodet 1988-1990 asuin Syyrian Damaskoksessa, jossa työskentelin UNDOF-rauhanturvaoperaation monikansallisessa esikunnassa. Työskentelykielenä siellä oli englanti.

Vuodesta 1998 olen toiminut Reserviläisliitto ry:n toiminnanjohtajana ja minulla on lisäksi ollut lukuisia tähän toimeen liittyviä luottamustoimia ja oto-tehtäviä. Olen kirjoittanut kaksi kirjaa, satoja erilaisia artikkeleita, puheita, lausuntoja sekä muuta kirjallista materiaalia.  Tehtävissäni olen oppinut tuntemaan niin maamme puolustusjärjestelmän ja sen toimintamekanismit kuin EU:n päätösten vaikutukset maanpuolustukseen. 

Tehtävässäni olen tehnyt paljon yhteistyötä eri ministeriöiden, eduskunnan ja monien muiden tahojen kanssa. Eduskunnan puolustusvaliokunnassa olen ollut asiantuntijana kuultavana jo pitkään vuosittain ja hallintovaliokunnassa lähinnä silloin kuin aselakia ollaan muutettu. Myös valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaosto on tullut tutuksi.

Mikäli haluat tukea kampanjaani taloudellisesti, voit tehdä lahjoituksen täältä